Smash Into Pieces – The Apocalypse DJ

Smash Into Pieces – The Apocalypse DJ
Gain Music
Release: March 2nd

Alter Bridge, Disturbed, Shinedown zijn namen die in gedachten komen bij het beluisteren van Smash Into Pieces. Waar deze drie bands allen uit de Verenigde Staen komen, blijkt ons vijftal uit Zweden afkomstig te zijn. Afijn, rock/metal met post-grunge invloeden dus.
Maar lopen er al niet genoeg klonen rond? Ja misschien wel, dus zal er iets zijn waardoor deze band anders is dan de rest. Inderdaad.
De band begon in 2008 en had binnen no-time genoeg materiaal om een album uit te brengen en ook al een platendeal op zak. Echter, die deal werd abrubt afgebroken, net nadat hun eerste singel “Fading” in de herfst van 2009 was uitgebracht. Ben je als beginnend bandje net lekker een jaartje onderweg, sta je met beide benen in een juridisch gevecht om de rechten van je eigen muziek terug te krijgen!
Maar als altijd: What doesn’t kill you makes you stronger! De band werkt nog harder en toured er op los. Dat resulteert in 2012 tot een contract bij Gain Music, die in het najaar van dat jaar de hit-single “Colder” uitbrengt. Het nummer bereikt de 2e plaats in de Zweedse Rockcharts en dat levert flink wat airplay op de Scandinavische radiostations op.
In 2013 Verschijnt het debuut “Unbreakable” en dat is zonder twijfel een verwijzing naar het verleden en een knipoog naar de toekomst. Het album schiet de Zweedse lijsten door naar plek 3 van de Rok-charts en levert flink wat promotie op voor de band. Uiteindelijk staan ze zelf in het voorprogramma van Alter Bridge in Stockholm en doet optredens in Japan. In het voorjaar van 2014 verzorgen ze het voorprogramma tijdens de Europese tour van Amaranthe, hetgeen 50 shows betekent in minder dan 3 maanden.
Het album begint terecht met het nummer Stronger, want deze band kon nog wel eens een grote speler worden. Sta er dan ook niet al te raar van te kijken als je Smash Into Pieces komende zomer regelmatig op festivalposters voorbij ziet komen!

www.smashintopieces.com
www.facebook.com/SmashIntoPieces
www.instagram.com/smashintopiecesofficial
www.twitter.com/smashintopieces

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *