Broken Teeth – 4 On The Floor (juli 2017)

Broken Teeth – 4 On the floor
9 juni 2017
EMP label group

Niet verwarren met de gelijknamige hardcoreband uit Manchester, deze band komt uit Austin, Texas.

Ooit werden ze omschreven als een pissed off AC/DC, maar inmiddels zijn ze gegroeid naar een heavy metal band met bad-boy blues en boogie als fundament. Het nummer Never Dead is een ultieme tribute aan Lemmy, terwijl het nummer al geschreven was voor zijn dood. “We don’t really do tributes, but Lemmy and the kind of rock-n-roll he did is what we’re all about,” said Broken Teeth guitarist Jared Tuten. “It just felt right for broken teeth to immortalize him forever.”

Het geeft maar aan waar de roots van Broken Teeth liggen: Rock’n’Roll. En daar is dit album mee doorspekt. Als het album start, dan starten we letterlijk de motor en worden de cilinders aan het werk gezet. Voor originaliteit hoef je niet bij Broken Teeth te zijn, maar dat boeit ook niet, zolang het maar goed gemaakt is. En dat is het zeker. Het rustigere Sinful wordt opgevolgd All Or Nothing. Hiermee laat de band duidelijk merken dat het niet als nieuwe cloon van AC/DC of Airbourne gezien kan worden. In Getcha Some gaat het tempo weer wat omhoog, voor even want het wordt gevolgd door het sleepende Borrowed Time. Tot slot nog een paar snellere tracks, al zullen er geen snelheidsovertredingen worden gemaakt. Als afsluiter krijgen we nog een Kiss-cover: Rock Bottom.
De zang wordt op dit album verzorgd door Jason McMaster (o.a. Dangerous Toys, Watchtower, Ignitor, Evil United) en zijn schelle rauwe stem past perfect in het plaatje.

Jason McMaster – Vocals (Dangerous Toys, Watchtower, Ignitor, Evil United)
Jared Tuten – Guitars (Hall of Famer, Pariah)
David Beeson – Guitars
Robb Lampman – Bass
Bruce Rivers – Drums

www.facebook.com/brokenteethband

www.brokenteeth.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.