Order Of The Emperor – Behold

Order Of The EmperorBehold
1 oktober 2016
Eigen beheer

Als je in een biografie leest date en band beïnvloed is door bands als Judas Priest, Black Sabbath en Thin Lizzy, dan weet je dat veel bands vaak overdrijven en/of invloeden aanhalen die je in de muziek nergens weer terug kunt vinden. Anders gezegd, je bent op je hoede om niet beet genomen te worden.

Promo photo

Het geluk wil dat je bij het Rotterdamse Order Of The Emperor wel degelijk deze invloeden terug hoort. Verwacht echter niet het geluid van eerder genoemde bands, want dan kom je wel bedrogen uit. De Rotterdammers hebben er voor gekozen om een mooie volle sound neer te zetten. In de bluesy opener One Week levert dat meer parallellen op met bands als Black Label Society of Audioslave. In het tweede nummer As The World Burns komen inderdaad de invloeden van met name Thin Lizzy naar voren, terwijl de rif in Behold The Waves gejat zou kunnen zijn van Black Sabbath. Missen we nog de derde: Judas Priest. Deze pioniers komen het meest naar voren in Take The Blues Away. De blues zit sowieso goed in de muziek doorspekt, zoals ook blijkt in het Southern-achtige Peak en Sick Of Myself.

Ondanks al deze referenties klinkt Order Of The Emperor nergens gezapig of oubollig, en dat komt met name dankzij de goeie productie. Alles is opgenomen, gemixt en gemasterd door JB van der Wal (o.a. Aborted en Herder). De sterke melodieuze maar rauwe zang topt de gitaartandem lekker af. De drums staan iets te ver naar de achtergrond en hadden wat mij betreft iets scherper uit de verf mogen komen.

Al metal kunnen we concluderen dat de rif-georiënteerde bluesy hardrock van Order Of The Emperor méér is dan slechts een verzameling invloeden van grote namen uit een rijk verleden, ze kunnen met Behold ook prima de strijd aan met een aantal hedendaagse grootheden.

Behold gaat verschijnen op 1 oktober op vinyl, als CD en via Spotify en bandcamp.

Order Of The Emperor
Order Of The Emperor – Behold

Tracklist:
01 – One Week (5:28)
02 – As the World Burns (4:27)
03 – Behold the Waves (5:13)
04 – Take the Blues Away (5:36)
05 – Back to the Roots (4:28)
06 – Peak (3:41)
07 – Sick of Myself (4:31)
08 – Emperor of Rock (7:53)

Links:

www.facebook.com/orderoftheemperor

https://orderoftheemperor.bandcamp.com/releases (pre-order)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *