Harbour Of Souls – Mountain of fire

Harbour Of Souls – Mountain Of Fire (EP)
7 augustus 2015
Eigen beheer

In het geweld dat we de afgelopen maanden om de oren is geslingerd, zijn er her en der wat albums op de plank blijven liggen. Op zich niet zo heel erg, want nu krijgen ze alsnog de aandacht die ze verdienen. En die aandacht kan het Zeeuwse viertal Harbour Of Souls goed gebruiken. En waarom ook niet! De band heeft een 4-track EP uitgebracht die smaakt naar meer.

Liefhebbers van bands als Thin Lizzy en/of Deep Purple zouden dit EPtje namelijk moeten gaan checken. Het eerste nummer, tevens titeltrack van de EP, Mountain Of Fire komt wat langzamer en kaler over dan de rest, maar geeft meteen wel een visitekaartje af. Jaren 70 hardrock, met een knipoog naar de 80er jaren. In For The Night geeft wat meer gas en bevalt me persoonlijk dan ook beter dan de opener. Komt waarschijnlijk ook omdat de zang hierin iets minder prominent in de mix lijkt te staan. Lekkere rollende hardrock! Het daaropvolgende Set The Children Free en het afsluitende Safe hoor ik nog meer van de (oude) Iron Maiden invloeden die de band ongetwijfeld heeft.

Deze EP luistert lekker weg en is toch een verademing binnen de wereld van de hardrock. Waar veel bands zich richten op de alternatieve metal van Alter Bridge en consorten, of zich storten op de muzikale psychedelica uit de 70er jaren, gaat Harbour Of Souls zijn eigen weg.
Ik ben heel benieuwd hoe een volledig album van deze veelbelovende band uit Goes gaat klinken!

https://www.facebook.com/HarbourOfSouls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *