Melted Space – The great lie

Melted Space – The great lie
Sensory records
16 oktober 2015

De fransman Pierre Le Pape is de drijvende kracht achter Melted Space. In het verleden maakte hij nog een soort ambient, maar hij is zich steeds meer gaan toeleggen op de symfonische metal. Een vaste band heeft hij niet, waardoor hij gebruik maakt van werkelijk een leger aan gastmuzikanten. In de meeste nummers zijn er meerdere zangers en zangeressen te beluisteren. Daarnaast heeft hij het de hulp van het Praags Filharmonisch Orkest en een aantal gastinstrumentalisten, waaronder onze eigen Arjen Lucassen.

Dit is niet je standaard symfonische metal, maar bevat ook invloeden uit de death en black metal. Dat is ook aan de zangers wel te zien: Mikael Stanne (Dark Tranquillity), Niklas Kvarforth (Shining), Attila Csihar (Mayhem) en David Vincent (ex-Morbid Angel). Verder vinden we nog zangers als Manuel Munoz (The Old Dead Tree), Guillaume Bideau (Mnemic), Arnaud Strobl (Carnival In Coal), Virginie Goncalves (Kells), Clementine Delauney (Visions Of Atlantis), Christine Roads (Jeff Loomis), Ailyn Gimenez (Sirenia), Mariangela Demurtas (Tristania), etcetera. Het is echt te veel om allemaal op te noemen.

Het openingsnummer Listen To The Song Of Despair lijkt te fungeren als het intro en laat al flink wat horen van wat we mogen verwachten. Het nummer kent een mooie opbouw, waarbij eerst een mannenstem aftrapt en een vrouwenstem het verder afmaakt. Vreemd is echter dat de het opvolgende Called By The Queen niet mooi aansluit en zijn eigen intro heeft. De zang is hierop ook stukken minder goed. Gelukkig wordt dat gaandeweg het album wel beter. No Need To Fear is de zang namelijk al stukken beter en hierin komt voor het eerste het death en black metal heerschap aan bod. Je mag zeggen dat het nu echt interessant wordt, want vanaf hier start er echt een samenwerking tussen meerdere zangers en zangeressen. Dat aangevuld met het Praags Filharmonisch Orkest zorgt voor een mooi epos.

Ik wil hier niet alle details gaan verhullen en ga dus niet verder met het bespreken van alle losse tracks. Feit is dat we hier te maken hebben met een soort ‘opgevoerde’ opera, een metalopera. Het vergt wel een beetje een bredere horizon om dit album te beluisteren. De keuze voor Sensory Records, een divisie van Laseredge is dan ook begrijpelijk, aangezien het label zich richt op de progressieve muziek.

De band staat op 22 oktober in De Boerderij te Zoetermeer in het voorprogramma van Diabulus in Musica en headliners Leave’s Eyes. Een dag later staat dit gezelschap te spelen in de Biebob te Vosselaar (B).

[bol_product_links block_id=”bol_561c37a006af8_selected-products” products=”9200000047973059″ name=”Melted Space” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

https://www.facebook.com/meltedspace

tour

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *