Gus G. – Brand New Revolution

Gus G. – Brand New Revolution
24 juli 2015
Century Media

De in Griekenland geboren Gus G. heet eigenlijk Konstantions Karamitroudis en is bepaald geen persoon die stil kan zitten. We kennen zijn werk als gitarist van bijvoorbeeld Firewind en Ozzy Osbourne waar hij nog steeds speelt, maar ook van bands als Dream Evil en Nightrage waar hij in het verleden al speelde. Toen hij nog maar 21 jaar oud was bracht hij al heel eigenwijs en arrogant zijn debuutalbum als soloartiest uit en durfde het zelfs nog de titel Guitar Master mee te geven. Aan lef geen gebrek bij deze jongen dus. Dat het een ambitieus ingestelde muzikant is, dat bewees hij toen hij (samen met gitarist Marios Iliopoulos) met Nightrage van Griekenland naar Zweden verhuisde, omdat de scene voor de melodieuze deathmetal daar gezonder zou zijn als in zijn thuisland. Uiteindelijk belandde hij via een gastrol bij Arch Enemy bij Ozzy Osbourne en kun je dus stellen dat zijn lef, ambitie, eigenwijsheid en arrogantie zich wel hebben terug betaalt.
Gus is nu 34 en brengt deze zomer zijn derde solo-album uit. Gelukkig niet helemaal solo, behalve het openingsnummer The Quest wordt er gelukkig wel gezongen op dit album, al blijft de nadruk natuurlijk op het gitaarwerk liggen. De zang wordt uitgevoerd door Mats Levén (Candlemass, ex Yngwie Malmsteen (tracks 9, 10 en 12)), Jacob Bunton (Adler, Lynam (tracks 2, 3, 4, 6 en 8)), Jeff Scott Soto (Talisman, ex Journey (tracks 7 en 11)) en Elize Ryd (Amaranthe (track 5)). Op bass vinden we Marty O Brien (Lita Ford, Tommy Lee) en zijn Firewind-collega Johan Nunez bedient de trommeltjes. Jacob Bunton is voor mij een onbekende zanger, maar eentje die zich prima staande weet te houden tussen de andere heren en dame op dit album.
Het album is lekker gevarieerd, dat wil zeggen dat niet alleen de zangers door elkaar gehusseld zijn, maar ook de rustigere en stevigere songs. Of de muziek geschreven is voor de zanger of zangeres, of dat het omgekeerd is geweest, dat verteld het verhaaltje natuurlijk niet. Feit is echter wel dat het nummer goed bij de zanger/zangeres past. Allemaal details die er voor zorgen dat het album erg prettig is om naar te luisteren.

Klik hier en shop alles van Gus G. bij Large

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *