Metal Birthday Bash Thomas Bulten ADN in Het Podium te Hoogeveen

Op zaterdag 25 november viert Hoogevener en tevens metalliefhebber Thomas Bulten (aus den Niederlanden, ADN) zijn verjaardag in Het Podium te Hoogeveen en doet dit in de vorm van een metalavond met drie bands. Liefhebbers van stevige muziek zijn welkom. De bands die komen spelen zijn Selfmachine, Disquiet en Procreation.

Thomas Bulten ADN – Foto door René Bloemberg
De avond wordt geopend door de Drents/Overijsselse band Procreation. Dit viertal combineert brute death metal met technische en melodieuze stukken. Het debuutalbum ‘Ghostwood‘ (2014) werd eerst door de band zelf uitgebracht en in 2016 opgepikt door het label ‘Vic records‘. Een nieuw album is in de maak. De tweede band van de avond is de melodieuze thrash metalband Disquiet. De band is nog altijd hard aan de weg aan het timmeren en heeft met optredens op Wacken Open Air (Duitsland), Dong Open Air (Duitsland) en twee shows in Suriname al op mooie plekken gestaan. Het laatste album ‘The Condemnation‘ (uitgebracht in 2016 via Soulseller Records) is goed door de pers ontvangen, zo werd het album opgenomen in de ‘Tien maal eremetaal’ van de Aardschok en is het tot ‘Album van de maand Januari’ uitgeroepen door het Hoogeveense radioprogramma ‘Metal Warehouse‘ van Niels de Roo. Dit album zal speciaal voor deze avond integraal worden gespeeld. De laatste band is Selfmachine en zal de avond afsluiten met een mix van verschillende metalstijlen. Op de planken heeft de band zich al aardig kunnen bewijzen: Selfmachine is op tour geweest met The Agonist (Canada) en Ferium (Israël) en stond eerder dit jaar op het festival MetalDays (Slovenië). Alle drie de bands hebben al eerder in Het Podium of op Occultfest gespeeld.

De deuren zullen om 19:30 uur open gaan en de laatste band zal tot ongeveer 24:00 uur spelen. Elke band heeft een uur speeltijd met een half uur ombouw tijd. Parkeren is goed mogelijk aan de straat en op de parkeerplaats achter Het Podium. Entree is 7 euro.

Website Het Podium: https://www.hetpodium.nl
Facebook Thomas Bulten ADN: https://www.facebook.com/ThomasBultenADNofficial/
Facebookevent: https://www.facebook.com/events/246944702386140

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *