3000 woedende fans na concert Five Finger Death Punch in 013 Tilburg

Terwijl de band op Pinkpop een geweldig concert neer zette, was hier maandag 12 juni in Tilburg weinig van te merken. Zanger Ivan L. Moody kwam pas tijdens het derde nummer het podium op en de band zelf was schijnbaar niet in staat om maat te houden. Na elk nummer verlieten de Amerikanen het podium en bleven soms minuten lang weg. Er was duidelijk iets aan de hand binnen de band. Uit onvrede smeet Jason Hook zijn gitaar op de grond tijdens het nummer Burn MF. Ivan Moody liep alvast vooruit op de gevolgen met zijn opmerking: “There’s only one fucking singer of Five Finger Death Punch, and I am [him].” en onderstreepte dat nog eens door zijn statement dat het zijn laatste optreden met 5FDP zou zijn:

Volgens geruchten zouden er backstage opstootjes geweest zijn tussen de bandleden en de zanger, maar dat kan de organisatie niet bevestigen. Volgens hen was de sfeer backstage eigenlijk prima.

Het optreden duurde nog geen uur, tot groot ongenoegen van de 3000 fans. De zaal was voor dit optreden al  geruime tijd uitverkocht. Sommige fans vroegen zich na afloop af of ze geld terug konden krijgen. Dat zal ongetwijfeld een lastig verhaal worden, maar organisator 013 heeft beloofd in ieder geval met het management van de band in gesprek te gaan, aangezien zij ook van mening zijn dat er meer van de band verwacht had mogen worden.

Hoe de toekomst van Five Finger Death Punch er uit zal gaan zien is nog onduidelijk. De band heeft nog niet gereageerd op de gebeurtenissen in Tilburg. Ze hebben nog een flink aantal concerten gepland staan in Europa, waaronder Graspop Metal Meeting. In het najaar volgen optredens in thuisland Amerika. In december staat de band geboekt voor een optreden in de AFAS Arena.

Zanger Ivan Moody is vorig jaar al eens noodgedwongen vervangen door Phil Labonte (All That Remains). Of dat  nu ook weer een optie is, of dat de lieve vrede toch nog wordt hersteld? We blijven het volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *