Royal Hunt – XIII – Devil’s Dozen

Royal Hunt – XIII – Devil’s Dozen
21 augustus 2015
Frontiers Music

Altijd even checken of DC Cooper nog in de band zit… Check! De man was op de albums Moving Target (1995) en Paradox (1997) al eens zanger van Royal Hunt en dat waren de fans niet vergeten. Zij waren het dan ook die de band opriepen om hem als zanger terug te halen binnen de band. Inmiddels is hij sinds 2011 weer bij de band en levert met XIII – Devil’s Dozen een prima album af. Het dertiende album, en dus een duivels dozijn… Ik had eerlijk gezegd nog nooit van de term gehoord. Het was nog mooier geweest als er dan ook 13 songs op het album zouden staan, in plaats van acht.

Maar goed, met alleen een getalenteerde zanger ben je er natuurlijk nog niet. In het geval van Royal Hunt is het echter wel een behoorlijk belangrijk aandeel, want de zang staat behoorlijk vooraan in de mix. De band is ooit geformeerd door toetsenist André Andersen en dat hoor je. Regelmatig klinken er allerlei symfonische riedeltjes op de achtergrond. Werden er vroeger nog wel eens spannende solo’s tussen de gitarist en de toetsenist uitgevochten, op dit album moeten de kracht en de melodielijnen echt komen van DC Cooper. Muzikaal is het een mix geworden tussen AOR en wat progressieve hardrock. Heel af en toe schuurt het wat tegen de Germaanse powermetal aan, maar over het algemeen kabbelt het wat rustig voort.

Begrijp me niet verkeerd, het is namelijk totaal niet slecht wat de heren laten horen op XIII, maar het is wat soft. Anders gezegd, het mist power. Power die ze in de jaren negentig (op genoemde albums) nog wel hadden.

[bol_product_links block_id=”bol_55f3273ea449c_selected-products” products=”9200000045959420″ name=”Royal Hunt” sub_id=”XIII” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *