Motörhead – Bad Magic

Motörhead – Bad Magic
28 augustus
UDR Music

Van ieder Motörhead-album wordt, net als bij AC/DC vaak het geval is, gezegd dat ze al jaren eigenlijk hetzelfde album uitbrengen. Oppervlakkig is dat natuurlijk wel, maar terecht is het niet. De band weet van zichzelf prima wat hun stijl is, en daar binnen is nog genoeg variatie mogelijk. Zo ook op Bad Magic. Uiteraard herken je direct het onmiskenbare geluid van de band, daar is ook nu niets aan veranderd.
De eerste twee tracks Victory Or Die en Thunder & Lightning rollen in uptempo je speakers uit, waarna het bluesy mid-tempo Fire Storm Hotel wordt ingezet. Op Shoot Out All Of Your Lights is de band weer terug bij af en gaat het gas er weer op. En dat blijft er ook op tot aan het 8e nummer Teach Them How To Bleed. Het tempo wordt even onderbroken voor het ballad-achtige Till The End. De band vervolgt zijn magie, waarbij Choking on Your Screams opvalt door zijn zware duistere sound. Als afsluiter verwelkomen we een uitstekende cover van Sympathy For The Devil (The Rolling Stones).

Verrassend is het allemaal niet, maar dat verwachten we ook niet van Motörhead. Maar van kloongedrag kunnen we de band ook dit keer niet betichten. De gemiddelde Motörhead-fan kan Bad Magic dan ook blind aanschaffen.

Hoor hier alvast 5 songs van het nieuwe album.

Klik hier en shop alles van Motörhead bij Large

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *