Messenger – Captain’s Loot

Messenger – Captain’s Loot
27 maart 2015
Massacre

Wat meteen opvalt als je dit album op zet is het gemis aan bombast. Ongetwijfeld komt dat door nite goed gebruik te maken van de tweede gitarist. Het maakt dat het album nogal kaal begint. De productie zal hier ook debet aan zijn, want de zanger staat ook nogal prominent in de mix.
Gelukkig realiseerde de band (of producer) dit zelf ook, aangezien het tweede nummer beduidend beter klinkt. Dit is overigens het enige Duits-talig nummer op de EP. Een plaat waarop 3 eigen nummers staan en met maar liefst 5 covers wordt aangevuld. We krijgen coverversies van de bands Rainbow, Zed Yago, Helloween, Dio en Running Wild voorgeschoteld. Die laatste is niet zo raar want met die band kun je Messenger nog het beste vergelijken. De zanger heeft een behoorlijk bereik, zowel hoog als laag, waardoor hij meteen boven de gemiddelde powermetal-zangers uitsteekt. Muzikaal is het echter minder spannend en hebben we hier niet met een hoogvlieger te maken. Leuk als achtergrondbandje bij een middagje BBQ-en. Ze zullen er dan echt wel een leuk feestje van maken, maar daar houdt het wel mee op.
De covers laten een totaal andere band horen en dat is eigenlijk jammer. Hierin blijkt namelijk waartoe de band in staat is. En dat is veel meer dan ze in hun eigen creaties laten horen.

Klik hier en shop alles van Messenger bij Large

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *