Diemonds – Never Wanna Die

Diemonds – Never Wanna Die
4 september 2015
Napalm records

Eind jaren tachtig waren het bands als Mötley Crue, Quiet Riot, Poison en L.A. Guns die de dienst uit maakten op de Sunset Strip, Hollywood Californië. Had de female fronted band Diemonds toentertijd bestaan, dan hadden al deze bands er geduchte concurrentie aan gehad.

Uiteraard vinden we het fijner om een frontvrouw te zien, dan een mannelijke opmaakpop die met zijn vingers in het stopcontact heeft gezeten, maar muzikaal heeft Diemonds ook zeker het één en ander te bieden. Zangeres Priya Panda heeft haar voorkomen mee, maar beschikt over een stem die soms vergelijkbaar is met Lzzy Hale (Halestorm). De catchy zanglijnen blijven makkelijk hangen en muzikaal wordt het gedragen door een punk-achtige sleazy shredder. Het verschil met de band Halestorm is met name dat Panda over het algemeen iets minder fel klinkt als Lzzy Hale, maar daarentegen klinkt de band iets ruiger. De band zingt regelmatig op de achtergrond mee, hetgeen de nummers lekker in het gehoor laat vallen en je creëert er een soort sing-a-long mee. Het zorgt uiteraard ook voor een vibe die het live goed zal doen.

Never Wanna Die is het derde album van deze uit Toronto afkomstige band, echter hebben ze die stad de laatste jaren weinig gezien, omdat ze vaak weken achtereen op tour zijn. De horde fans wordt wereldwijd alleen maar groter, das ook niet zo raar als je naast goede muziek maken ook nog een goed uitziende zangeres hebt die niet te preuts is. Dan heb je altijd twee punten extra.

[bol_product_links block_id=”bol_55edec64e373c_selected-products” products=”9200000047184477″ name=”Diemonds” sub_id=”Never_wanna_die” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *