Chrome Division – Infernal Rock Eternal

Chrome Division – Infernal Rock Eternal
Nuclear Blast
Release date: January 17th, 2014

Een beetje cruisen, een beetje broezen…

Drie jaar na het verschijnen van hun derde album “3rd Round Knockout”, verschijnt nu hun album Infernal Rock Eternal. Intussen zijn er wederom wat nieuwe leden in de band gekomen, en niet geheel onbelangrijk, het betreffende het de bassist en de lead gitarist. Gelukkig gromt Shady Blue nog altijd met zijn vuige stem de plaat vol. Ook de oud-gedienden en oprichters van de band Shagrath (Dimmu Borgir) en Tony White (ex-Old Man’s Child) zijn nog van de partij.
Eenmaal begonnen aan het album, knalt het er weer lekker vuig, groovy, catchy en lekker uptempo in. Maar schijn bedriegt. Na het derde nummer verdwijnt het vuige randje en krijgen we meer diepgang in de nummers. Het wordt er niet minder interessanter van, maar het pompende is er dan een beetje af. Al helemaal als het nummer wordt opgevolgd door een soort doomy powerballad, die mijns inziens iets te vroeg op het album voorbij komt. Of het moet al bedoeld zijn als de opwarmer voor het naar de stonerrock neigende nummer “The Moonshine Years”. Een nummer met allerlei psychedelische effecten aan boord.
Gelukkig gaat het gas er daarna weer op en rocken we door naar een aantal nummers met schijnbaar een iets serieuzere aanpak. We hopen dan nog op een apotheose en die komt er ook. Øl knalt er met een lekker tempootje vandoor en brengt ons naar de bonustrack Dirty Dog. Indien aanwezig natuurlijk.
Al met al een afwisselend album, dat je niet in slaap laat sukkelen, maar ook niet stijf van de adrenaline op je werk laat komen.
Recorded at Dub Studio in Oslo, Norway during March, September and October, 2013.
Engineered by Endre Kirkesola.
Produced by Chrome Division.
Mixed & mastered by Endre Kirkesola & Chrome Division at Dub Studio in October, 2013.

Tracklist:
Good Morning Riot (1:28)
Endless Nights (4:44)
(She’s) Hot Tonight (3:46)
The Absinthe Voyage (5:05)
Lady of Perpetual Sorrow (5:33)
The Moonshine Years (5:59)
No Bet for Free (4:37)
On the Run Again (4:42)
Mistress in Madness (5:08)
Reaper on the Hunt (4:07)
You’re Dead Now (5:17)
Ol (3:24)
Dirty Dog (Bonus Track) (3:28)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *