Variscythe – Deluding paradigm

Variscythe – Deluding paradigm
17 oktober 2015
Eigen beheer

Variscythe komt uit Den Haag en is sinds 2009 onderweg. Op de een of andere manier zit er toch iets in het water daar, want de stad heeft al decennia lang talloze talenten voortgebracht. De band bracht in 2011 en 2013 een paar EP’s uit die al goed werden ontvangen en de band ook internationaal op tournee bracht. In 2013 werd de ritmesectie veranderd en traden bassist Imre Beerends en drummer Sang Jae Kouwenberg toe tot de band. Die twee drukken echter meteen een behoorlijke stempel op de band, waardoor het geheel wat progressiever klinkt.
Technisch zit het sowieso erg goed in elkaar bij Variscythe. Soms zelfs gewaagd, maar het resultaat staat als een huis.

De band speelt soort technische thrashy melodieuze deathmetal, waarbij ook invloeden uit de metalcore te traceren zijn. Het technische uit zich met name in de al eerder aangehaalde progressievere stukken. De muziek is lekker afwisselend, zodat het album lekker weg luistert.

Het album is voorzien van een heerlijke open productie, doordat alle instrumenten keurig hun plekje hebben gekregen in de mix. Ik kan niets zeggen over de fysieke CD en het bijbehorende boekwerk, maar afgaande op de cover zou het me verbazen als dat niet goed verzorgd zou zijn.

Eigenlijk lijkt alles te kloppen aan deze release. Het artwork, de productie, de sterke songs, alles scoort pluspunten. Des te vreemder is het dan ook dat deze band dit geweldige debuut in eigen beheer moet uitbrengen. Variscythe zou het, met de juiste internationale promotie, heel ver moeten kunnen schoppen, aangezien deze Haagse band namelijk potentie genoeg in huis heeft!

http://facebook.com/variscythe
http://variscythe.nl/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *