Vandersloot – Vandersloot (7” vinyl)

Vandersloot – Vandersloot (7” vinyl)
Juni 2015
Eigen beheer

Vandersloot heeft zijn naam natuurlijk afgeleid van Nederlands meest bekende psychopatische moordenaar Joran Van der Sloot. Die zit ergens in Peru vast voor de moord op Stefanie Flores en wacht na het uitzitten ervan nog een mogelijke uitlevering aan Amerika waar hij ook nog eens 25 jaar kan krijgen voor het afpersen van de moeder van Nathalie Holloway. Geen lieverdje dus en dat is de muziek van Vandersloot ook niet. Om die reden past de bandnaam dus prima. Het album is uiteraard verkrijgbaar als 7” vinyl, maar ook te downloaden via bandcamp.

De band uit Haarlem/Hoorn speelt een soort Sludge doorspekt met punk-invloeden. Op deze 7” EP laat de band in zes korte tracks van zich horen. Er is genoeg afwisseling te horen op dit schijfje. Sommige nummers kennen zelfs wat Crust-invloeden, terwijl andere tracks meer de hard/sludgecore kant op gaan. Opvallendste track is het Nederlandstalige track Absurdisme, een sludge/groovende track en met 2:56 het langste op deze EP. Na 12 minuten (en 5 seconden) is de muziek op, maar blijft wel het gevoel dat je hem nog een keer wilt horen.

Ondanks opgejaagd te worden door de media en afgeschilderd te worden als een monster is Vandersloot geliefd bij velen. Of ze met deze bandnaam ook geliefd zullen worden in de VS is echter de vraag.

https://vandersloot.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/vanderslootband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *