Various Artists – A Light In The Black (A Tribute To Ronnie James Dio)

Various Artists – A Light In The Black (A Tribute To Ronnie James Dio)
22 mei 2015
Massacre records

Over de doden niks dan goeds, wordt er vaak gezegd. In het geval van Ronnie James Dio geldt dat natuurlijk ook. Helaas kun je dat woordje “geldt” ook anders schrijven en krijgt het een hele andere betekenis. Juist: Geld.
Want dat is de enige reden die ik kan bedenken waarom Massacre deze release uit heeft gebracht. Ik heb het dan niet over de kwaliteit en de integriteit van de bands,want ik geloof echt wel dat de bands stuk voor stuk beïnvloedt zijn door de legendarische zanger. Wie niet zo je bijna zeggen.
In een pers-statement gaf Massacre aan dat ook zij graag een eerbetoon wilden brengen met de bands die zij onder contract hebben. De vraag of we er op zaten wachten werd uiteraard niet gesteld. Muzikaal is over het algemeen wel in orde, maar waarom het een dubbelalbum moest worden, waardoor de meeste bands dus twee tracks moesten aanleveren is mij een groot raadsel.

In 2000, toen de beste dus nog leefde, werd er door Century media al een tribute dubbelalbum uitgebracht met hierop bands als Jag Panzer, Doro, Gamma Ray, Stratovarius, Grave Digger, Primal Fear, Yngwie Malmsteen en vele anderen. Dus ook bands die niet bij Century Media onder contract stonden, maar wel bands die echt door de man beïnvloedt zijn. Nogmaals Ronnie James leefde toen nog!
In 2014 (Ronnie James Dio overleed in 2010) kwam er een tribute album uit, genaamd This Is Your Life. Hierop stonden grote namen als Anthrax, Saxon, Scorpions en zelfs Metallica. De opbrengst van dit album ging naar het Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer Fund. Nobel album dus.

Nu dus 5 jaar na dato (bijna exact, aangezien hij overleden is op 16 mei) wil het label Massacre ook een graantje meepikken van het verlies van één van de meest invloedrijkste zangers uit de hardrock en metalgeschiedenis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *