SiXforNine – SiXforNine

SiXforNine – SiXforNine
No Regret records
1 april 2015

Wat nou, als Griekenland inderdaad uit de Euro gekieperd zou worden, zouden we dan ook verstoken blijven van de kwaliteitsmuziek dat het land zo af en toe voortbrengt? Ik ben op dit moment blij dat het nog niet zo ver is, want anders hadden we de band SiXforNine met hun titelloze album moeten missen. Voor liefhebbers van Alternative-metal is dit debuutalbum zeer het aanraden waard. Maar (het woord dat al het voorgaande overbodig maakt), deze band heeft nog veel meer diepgang dan de meeste Alternative-metalbands.
Het meest in het oog springend is dat we de bekende producer Fotis Benardo (o.a. voor het recente album van Melechesh), in deze band op zang horen. Van huis uit is hij drummer en het meest bekend van de band Sceptic Flesh. Bij SiXforNine horen we dat hij een zeer verdienstelijk zanger is, die van rauw naar clean zeer sterk overeind blijft.
De vier heren uit Athene hebben een heerlijk rockalbum gemaakt dat naast Alternative-metal en progressieve rock invloeden af en toe wat stevige Southern Rock meekreeg. Productietechnische hoef je Fotis natuurlijk niets uit te leggen, dus alles zit netjes op zijn plek in de mix.
Luister eens naar tracks als All My Heroes Dead, Out Of Line en Drifted en je hoort dat er voldoende dreiging en power uit gaat van de nummers, zoals dat bij bands als bijvoorbeeld Alter Bridge, Godsmack en dergelijke ook het geval is. Daarmee wil ik SiXforNine natuurlijk niet in dat hokje duwen, want daarvoor heeft de band te veel (prog-)invloeden verwerkt in hun nummers. Het mooie is dat ze door het gebruik van meerdere stijlen gelinkt kunnen worden aan vele bands. Zo mochten ze begin dit jaar het voorprogramma van Monster Magnet verzorgen, en ook die band is niet eens rare combinatie met SiXforNine. Waarschijnlijk komt dit album net te laat voor de festivals van 2015. Ik hoop echter dat ze opgepikt gaan worden, zodat we van ze kunnen genieten ergens op een groene weide met een koud biertje in de hand. Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *