Selfmachine – Societal Arcade

Selfmachine – Societal Arcade
17 maart 2017
WormHoleDeath

Selfmachine omschrijft zijn eigen muziek als modern metal, maar daar vallen bands als Amaranthe ook onder en daar heeft het geheel totaal niets mee te maken. Eigenlijk doet de band zich daar dus mee te kort. In bijgeleverde biografie wordt een betere omschrijving gegeven: Stel je een bebaarde Michael Jackson voor die in een monstertruck door de heuvels van Teletubbieland koerst.Heb je beeld? Mooi!

Verdomd groovy dus, maar ook melodieus, heavy en catchy. De groove van metalcore met flink wat melodie, goeie cleane zang afgewisseld met wat spaarzaam gruntwerk, maar steeds ten dienste van het liedje. De nummers zijn divers en hebben duidelijk een eigen smoel.

Het album is gemixt en gemasterd door niemand minder dan Waldemar Sorychta en Dennis Köhne (Samael, Grip Inc., etc.) en opgenomen in de Realsound Studios. Het heeft er voor gezorgd dat het een heerlijk helder geluid opleverde maar toch met diepe bassen.

Her en der zitten er allerlei ongebruikelijke toevoegingen in de muziek, zoals bijvoorbeeld de handclaps in de break van Normal People, maar ook de wekker in Giddy Up!. De zang is vaak meerdere keren ingezongen en af en toe uitgebreid met achtergrondzang van de rest van de band, wat het een heerlijk vol geluid geeft boven op de stevige ondergrond van de instrumenten. Het geeft het de muziek net iets meer waardoor Societal Arcade echt af klinkt.
Goed soleerwerk, hoekige riffs, progressieve drums, sterke refreinen en meerdere zangstijlen maken van Societal Arcade een fijn meesterwerkje dat er voor zorgt dat het niet bij één draaibeurt blijft.

Op 25 november staat de band in Het Podium te Hoogeveen tijdens de Birthday Bash van Thomas Bulten ADN, maar tussendoor zullen er ongetwijfeld mogelijkheden zijn om Selfmachine aan het werk te zien. Check bijvoorbeeld de albumrelease party van de heren in de Melkweg te Amsterdam op vrijdag 17 maart met in het voorprogramma 3rd Machine.

www.selfmachine.nl
facebook.com/selfmachineofficial
youtube.com/selfmachineofficial

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *