Sacral Rage – Illusions In Infinite Void

Sacral Rage – Illusions In Infinite Void
21 maart 2015
Cruz del Sur

Letterlijk vertaald betekent de titel van het album “illusies in de oneindige leegte’. Ik ben na het beluisteren echter een ervaring rijker, maar een illusie armer. Maar wellicht is het handiger om even toe te lichten hoe ik aan deze conclusie ben gekomen.
Volgens het label hebben we hier te maken met één van de meest inspirerende albums van 2015 en met een band die het oude gevoel wil terughalen dat we kregen van bands als Jag Panzer, Annihilator, Watchtower, Judas Priest of Mercyful Fate. Om eerlijk te zijn doet dat gevoel inderdaad weer een beetje terugkomen, maar dat is te danken aan zanger Dimitri die inderdaad doet denken aan bands als Jag Panzer, Laaz Rockit en King Diamond. Hij gilt af en toe als een bezetene, zet een falsetto stem op en doet dat best goed. Je moet er echter van houden…
Muzikaal is het erg divers wat we voorgeschoteld krijgen en daardoor mist het een eigen blueprint. Als je een nummer van Annihilator, Judas Priest of King Diamond op zet, dan hoor je direct dat het die band is. Die blueprint ontbreekt, het zou elke willekeurige band kunnen zijn, afhankelijk van welk nummer je te horen krijgt.
Muzikaal is het best te pruimen, daar ligt het niet aan, al is het ene nummer uiteraard beter dan het andere. Deze Grieken zouden er goed aan doen om binnen de gekozen stijl (zoals deze vooral gespeeld werd tussen ’86 en ’91) een eigen sausje er overheen te gooien, waardoor de band niet steeds vergeleken hoeft te worden. Aan de muzikale kwaliteiten van de bandleden zal het niet liggen.
Kortom een (redelijk positieve) ervaring rijker, een illusie armer.

Klik hier en shop alles van Sacral Rage bij Large

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *