Kill Procedure – Brink of destruction

Kill Procedure – Brink of destruction

1 september 2017

FC Metal

 

Kill Procedure is de band rondom Lou St. Paul, de gitarist die bekendheid verwierf met de band Winters Bane. In 1993 was dat de band waar Tim ‘Ripper’ Owens zijn eerste commerciële zangkunsten vertoonde. Hij was te horen op het album Heart Of A Killer, dat mede door Owens bijdrage een prima plaat was.

Twee jaar later weigerde de toenmalige platenmaatschappij om de opvolger van dat album uit te brengen, omdat het te veel zou afwijken van Heart Of A Killer, zowel muzikaal als vocaal. Owens was inmiddels al weg en Lou St. Paul deed zelf naast het gitaarwerk ook de zang.

Nu 22 jaar later heeft het label FC Metal de plaat alsnog van de plank gehaald en wordt het album onder de bandnaam Kill Procedure alsnog uitgebracht. Je vraagt je af waarom. Het label had destijds namelijk wel gelijk.

Brink Of Destruction moest het antwoord zijn op Megadeth’s Countdown To Extinction of Youthanasia. Helaas voor Lou is Dave Mustaine toch echt een aantal klasses beter, zowel als songwriter als zanger.

 

Wat mankeert er dan zo aan deze plaat? Eigenlijk alles. De productie is bedroefd, zo staat de zang vreselijk in de mix, niet in de laatste plaats doordat het niet om aan te horen is. Lou probeert krampachtig een soort kloon van Dave Mustaine te zijn, maar komt in de verste verte niet in de buurt. Het gitaarwerk bevat niks spannends, waardoor er weinig waardevols op dit album over blijft.

 

De titel had niet ironischer gekozen kunnen worden. Letterlijk vertaald betekent het de rand van vernietiging. Had het toenmalige label het album maar niet op de plank gelegd, maar net even over die rand gewipt…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *