Hollow Haze – Memories Of An Ancient Time

Hollow Haze – Memories Of An Ancient Time
9 juni 2015
Scarlet Records

De band Hollow Haze draait alweer zo’n 12 jaar mee en is met Memories Of An Ancient Time toe aan zijn zesde album. Keurig moyenne dus. Voor de opnames van deze nieuwe plaat heeft de band afscheid genomen van zanger Fabio Lione (Angra, Rhapsody Of Fire, Vision Divine) en hebben ze een blik goede zangers opengetrokken om het album in te zingen. Zo horen we niemand minder dan Mats Leven (Candlemass, Yngwie Malmsteen), Rick Altzi (At Vance, Masterplan) en Amanda Somerville (HDK, Kiske/Somerville, Trillium, etc.) en nog een tweetal minder bekende Italianen: Ivan Giannini en Claudia Layline (Claudia Durino is haar echte naam).
Hollow Haze doet niet veel anders dan wat we van heel veel Italiaanse heavy (power)metalbands gewend zijn: Snel gitaarspel en alles met veel orkestrale keyboards dichtsmeren. Hier en daar stoppen ze er een soort ballad tussen om het tempo wat te drukken, maar over het algemeen is er niets nieuws onder de Italiaanse zon. Het is dat de (gast)zangers er nog iets van maken en daarmee de plaat nog enig bestaansrecht geven.
Fans van een band als Rhapsody Of Fire kunnen blind tot aanschaf overgaan, anderen doen er goed aan om even een luisterbeurtje in te lassen.

Klik hier en shop alles van Hollow Haze bij Large

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *