Death Dealer – Hallowed Ground

Death Dealer – Hallowed Ground
2 oktober 2015
Sweden Music Group

Death Dealer bestaat uit muzikanten met een rijk verleden. Op gitaar vinden we Stu Marshall (Empires Of Eden, Dungeon) en Ross ‘The Boss’ Friedman (Ross The Boss, Manowar). Op zang wordt verzorgd door Sean Peck, hij is ook zanger bij Cage en zong nog eens een track op een album van Lord Volture. De nieuwe drummer is Steve Bolognese en is afkomstig van Baptized In Blood en Into Eternity en is de vervanger van Kenny Earl Edwards, a.k.a Rhino (ex-Manowar). Mike Davis kennen we van Halford en speelt de bas.

Deze hardwerkende band brengt met Hallowed Ground zijn tweede album uit en was deze zomer op tour in onze contreien. Eind september gaat de band aan boord van Motörhead’s Motörboat waar ze met bands gaan spelen als Slayer, Anthrax, Exodus, Suicidal Tendencies, Hatebreed en Corrosion of Conformity.

Het openingsnummer op Hallowed Ground heet Gunslinger en doet herinneren aan de zogenaamde spaghetti-westerns, aangezien we referenties terugvinden uit Hang ‘em High en The Good, The Bad and the Ugly. Het nummer geeft gelijk al een goede indruk met wat voor een band we te maken hebben. De gitaarriffs knallen er samen met het krachtige drumwerk goed in en samen met de pompende bas en geweldige zang wordt er niets aan het toeval overgelaten. Break The Silence is een mid-tempo track, ondanks de versnellingen her en der van de drums. Plan Of Attack is niet van plan om in te boeten aan snelheid en knalt als een stormram uit de speakers. Niet geheel onlogisch aangezien het tekstueel draait om Iron Man. Sean Peck bedient zich hier met hoge gillende uithalen zoals we dat van Amerikaanse powermetalbands gewend zijn. Seance begint theatraal, maar geeft de zanger mooi even de gelegenheid om zijn vocale bereik ten tonele te brengen. Ross The Boss mag zich vervolgens een minuutje uitleven op een akoestisch gitaar in Llega El Diablo, waarna het nummer overgaat in The Way Of The Gun. Een pompeus nummer waarin samen met de dreigende rollende riffs en catchy solos een rant ten faveure van het Second Amendment krijgen te horen. De tracks K.I.L.L. en Corruption Of Blood zijn aan speedmetal grensende tracks. Ook in I Am The Revolution blijft het gaskraantje gelukkig nog enigszins open staan. Total Devastation laat een lekkere mix horen tussen Amerikaanse en Europese powermetal. In The Anthem gaat het gas er even af en wordt er een heavy metal anthem opgebouwd, waarbij in de tweede helft ruimte is voor het publiek om openlijk met de band mee te brullen. Dat zal dus wel een publiekslievelingetje gaan worden.
Als afsluiter worden we getrakteerd op een verhaal over een bezeten Duitse onderzeeër tijdens de tweede wereldorlog, U666 genaamd. In werkelijkheid is het verhaal gedeeltelijk gebaseerd op de USS Eldridge en het Philadelphia-experiment uit 1943.

Al met al een lekker album dat genoeg agressie, melodie en pakkende riffs bevat. Samen met de goede zang en een solide combinatie tussen de heren op de drums en bas, heeft band een prima tweede album afgeleverd die ze ongetwijfeld veel nieuwe fans zal gaan opleveren. En terecht!

[bol_product_links block_id=”bol_55ec370476acd_selected-products” products=”9200000046991597,9200000048032791″ name=”Death Dealer” sub_id=”Hallowed” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *