Blood Diamond – Death Valley Blues

Blood Diamond – Death Valley Blues
Augustus 2015
Eigen beheer

Blood Diamond uit Heemskerk heeft onlangs zijn debuutalbum uitgebracht in eigen beheer. Liefhebbers van Sludge en Stoner kunnen hun hart ophalen bij deze band. Er valt genoeg te genieten namelijk van dit viertal. De band laat pakkende riffs horen en her en der gaat de sludge over in psychedelische progressieve stukken, hetgeen een gelaagdheid geeft aan de muziek. De zang valt het best te vergelijken met die van Crowbar en geeft het geheel een nog duistere toevoeging. Het artwork is verzorgd door Robin Clarijs en zorgt dat het album direct opvalt. Het album is opgenomen, gemixt en gemastered door zanger/gitarist Sven Post en dat heeft ie goed gedaan. Alle instrumenten staan goed in de mix en ook de zang maakt goed onderdeel uit van de totale sound.

Death Valley Blues bevat 7 tracks en is te downloaden via Bandcamp. Je bepaalt zelf hoeveel je er voor over hebt, maar een donatie voor het harde werk is meer als terecht. Liefhebbers van bands als bijvoorbeeld Crowbar en Ghost Brigade doen er goed aan om Blood Diamond te beluisteren. Luister bijvoorbeeld eens naar het uitgesponnen titeltrack, of het minder progressieve openingsnummer Killing Patrol. Compulsion heeft een iets hoger tempo, maar is ook dankzij het riffwerk erg interessant.

Prima debuut en Nederland is een belofte rijker voor de toekomst.

Hier beluister je het album en kun je tot aanschaf over gaan: http://blooddiamondrocks.bandcamp.com/album/death-valley-blues
https://www.facebook.com/blooddiamondrocks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *