Temple Of Lies – From Sand (februari 2016)

Temple Of Lies – From Sand
4 maart 2016
Attic records

Het Engelse Temple Of Lies is afkomstig uit de Midlands en bestaat pas sinds 2010. In 2013 brachten ze hun debuutalbum Monumentals uit en die bracht de band naar diverse podia. Ze speelden onder andere met Kyrbgrinder, Stormbringer en One Machine. Twee tracks van Monumentals werden zelfs gebruikt als de titeltrack van een Amerikaans Wrestling internet TV-station.
In 2014 werd de drummer vervangen door Alex Gamble en bezochten ze The Paddocks studio om het tweede album From Sand op te nemen. De opnames werden geleid door Ross Hillard.

From Sand telt 11 tracks en deze grooven er lekker op los. Het rauwe stemgeluid van Si Shaw past lekker bij deze sound. Bands als Clutch en Monster Magnet schieten regelmatig in gedachten voorbij. Openingstrack Rope is raar als opener, want hier gebeuren weinig spannende dingen en kabbelt een beetje rustig voort, maar met Bats laat de band horen dat ze tot meer in staat zijn. Hier wordt met modder gegooid en stinkt het geheel naar zweet en verschraald bier. Bats is gebaseerd op een riff die doet denken aan een oude Black Sabbath: Simpel, mid-tempo maar vooral doeltreffend want het blijft in je kop zitten. Helaas zet de band hiermee geen stempel voor de rest van het album. Dat gaat ook niet, want deze plaat is er te divers voor. Feed The Greed bijvoorbeeld is meer up-tempo en schuurt tegen de punk/hardcore aan. Her en der lijkt er zelfs wel een beetje Motörhead door te sijpelen. De band grossiert in heerlijke riffs, zoals we dat kennen van diverse stonerbands. Een titel als Riff Machine lijkt dan ook bijna autobiografisch te zijn gekozen.
Met Fire In The Hole gaat, zoals de titel al doet vermoeden, de band nog wat steviger te werk, terwijl Pure Alcohol juist weer veel ingetogener klinkt. Op 888 en Pigbitch gaat het gas op het album weer open, om vervolgens met het slepende nummer MoM af te sluiten.

Zoals gezegd levert Temple Of Lies met From Sand een divers album af, wat daardoor ook niet snel verveeld. Stoner, punk en hardcore wisselen elkaar af, maar bovenal is het Rock`n’Roll dat de klok doet slaan. From Sand grooved, swingt, schuurt, rolt, catchy as fuck en dus echt een album dat je moet ervaren. Stoelen en tafels gaan aan de kant, want stilzitten is er met dit album van Temple Of Lies niet bij!

http://templeoflies.co.uk/
https://www.facebook.com/templeoflies/
 
https://youtube.com/watch?v=2ApUqHwjIHw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *