Undawn – Justice is …

Undawn – Justice is …
11 december 2015
Graviton Music services

Undawn is een vierkoppige melodieuze metalcoreformatie uit Dedemsvaart die inmiddels al aardig wat successen heeft geboekt. In 2009 wonnen ze de Metal Battle en in 2012 verzorgden ze het voorprogramma voor Textures en Soulfly en speelden ze op Occultfest. Na twee EP’s kwam in 2011 het debuutalbum Jumpers uit en deze werd met veel lovende woorden ontvangen. In 2013 maakte de band een tour door Oostenrijk en maakten ze deel uit van de Metal Experience tour.

Volgende maand verschijnt het tweede album, wat meteen een soort conceptalbum is geworden. Gedurfd, maar het pakt goed uit. Het thema ligt namelijk dicht bij de vier heren zelf en er is niet veel voor nodig om het onderwerp te begrijpen. Met een beetje een variant op de aloude striptekeningen van “Liefde is …” kiest de band voor “Justice is …”. Tja, vul het maar in. Justice laat zich vertalen naar justitie, maar ook naar gerechtigheid, billijkheid, gerechtvaardigheid en rechtspleging. Maar wat is dat dan, en in hoe verre heeft je omgeving invloed op je gevoel voor rechtspleging. Wat als je vanaf je geboorte niet was beïnvloed door je ouders, vrienden, familie, school, media, etc.? Hoe zou je dan tegen de wereld aan kijken en hoe zou dan jouw gerechtigheid er uit zien?

De melodieuze metalcore steekt goed in elkaar en luistert lekker weg. Naast de prima rauwe vocalen, klinken met name de cleane vocals indrukwekkend. Ze doen af en toe denken aan de stem en zang van Christian Alvestam. Op het nummer Never Giving Up zingt Björn ‘hallo-daar-ben-ik-weer’ Strid mee. Leuk, maar voegt eigenlijk niets toe. De zang van de band zelf is namelijk beter en maakt de toevoeging van meneer Strid dan ook overbodig.

Het album is net als het debuutalbum Jumpers opgenomen in Tomsterproject Studios te Sittard en de productie is goed. Alle instrumenten en zangers komen goed uit de verf, zonder dat er iets overdreven in de mix staat. Het maakt dat het album lekker toegankelijk is en vlot weg luistert.

[bol_product_links block_id=”bol_564f267472eda_selected-products” products=”9200000051418801″ name=”undawn” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén reactie op “Undawn – Justice is …”

  1. Kan niet wachten, al verschillende nummers gehoord, de videoclip gezien!!! SUPER, kan niet anders als weer een top Album zijn!!! 18 december cd presentatie in De Baron in Dedemsvaart. Be There!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *