Thormesis – Trümmerfarben

Thormesis – Trümmerfarben
10 februari 2017
MDD Records

Met het album Trümmerfarben heeft de Duitse pagan/black metalband Thormesis al weer haar vijfde release uitgebracht. In 2006 begon het muzikale avontuur en in 2008 werd het eerste studiowerk Gehet hin und kämpfet uitgebracht via de band zelf. Trümmerfarben is op 10 februari verschenen via het Duitse label MDD Records, dit is ook meteen de tweede release via deze platenmaatschappij.

Het nummer Intro – Aetas Nova opent op instrumentale wijze dit 49 minuten durende album. In deze bijna één minuut vijftig krijgen we akoestische gitaar en veel bombastische symfonische muziek van synthesizer te horen (Ik moest hier qua muziek direct aan de film The Great Wall denken die ik onlangs heb gezien, maar dat terzijde). Na dit intro wordt het rustige gevoel meteen omvergeblazen door een muur van geluid van het nummer Trümmerfarben. Deze titeltrack laat er geen gras over groeien en beukt er meteen lekker op los. Wat mij opvalt is de geluidsafstelling: de basgitaar is prominent aanwezig, dit maakt het geluid een stuk donkerder wat ik totaal niet verkeerd vind om naar te luisteren. Als luisteraar wordt je verwend met meerdere verschillende onderdelen: zo zijn er bijvoorbeeld genoeg blastbeat/black metalstukken, maar ook rustigere en meer slepende stukken.

Waheelas Fährte biedt je als luisteraar ook genoeg variatie. De drums wisselen verschillende tempo’s vlekkeloos af en ook het gevoel van het nummer schakelt tussen compromisloos gebulder en meer groovende stukken. Qua stijl kunnen de fans van Onheil en Nachtblut zich wel vinden in dit nummer. Vervolgens vloeien we over in Lodernd Flammen en deze wordt ingeleid door tromgeroffel op snaredrum (denk ook aan het nummer Adios van landgenoten Rammstein waar het nummer ook op deze manier wordt gestart). Na dit korte intro gaat het los: wederom volgen groove en agressieve stukken elkaar op als bloedbroeders van de muziek. Een geweldige combinatie die de muziek interessant houdt om naar te luisteren. Wederom staat de basgitaar weer lekker afgesteld in de mix, zeker niet te hard waardoor alles wordt weg gefilterd, maar wel lekker prominent wat zorgt voor een extra donkere laag.

Het een na laatste salvo Im Herbst trugen sie mich fort komt wat slepend op gang door lange uithalen op gitaar. In vergelijking met de vorige nummers klinkt dit nummer anders: er zijn namelijk ook cleane vocalen te horen. Dit is naast het geschreeuw een lekkere afwisseling en geeft het nummer net dat extra beetje emotie mee. Het album wordt op passende wijze met Outro – Vale afgesloten met een prachtig slotstuk op piano.

Band: Thormesis
Label: MDD Records

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *