The Fifth Alliance – Death Poems

The Fifth Alliance – Death Poems
30 oktober 2015
Consouling Sounds

Nu Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw weer achter de rug zijn, kunnen we ons gaan opmaken voor een lange periode zonder feestdagen. De meest deprimerende periode van het jaar is dus weer aangebroken en daar hoort dito muziek bij. The Fifth Alliance uit Breda heeft daar een prima soundtrack voor geschreven.

Dit vijftal combineert trage doom en sludge met hypnotiserende post-hardcore metal. Dead Poems is het tweede volledige album van The Fifth Alliance en bevat vier tracks, waar de depressiviteit vanaf druipt. De zang van Silvia zorgt er echter voor dat dit album niet klinkt als een funeral doomband. Met haar afgeknepen strot zorgt ze voor een unieke, blackmetal-achtige twist aan de muziek van dit vijftal. Van melodieuze zang is geen sprake, ze krijst op een hardcore-achtige manier de teksten door de speakers. Muzikaal zijn bands als Baroness en Ghost Brigade duidelijk de voorbeelden geweest voor de band, luister maar eens naar Fall Of Taira en Dissension. De titeltrack doet echter sterk herinneren aan stukken van het album Mandylion van The Gathering.

In een laag tempo worden atmosferische landschappen gecreëerd, die in lagen worden opgebouwd. Het gevolg is dat we lange, goed gearrangeerde en uitgesponnen songs voorgeschoteld krijgen die goed in elkaar steken. Alle elementen staan dan ook ten dienste van de songs. Ondanks dat we slechts vier tracks terugvinden op Death Poems, klokt deze plaat toch ruim 35 minuten.

Het album is opgenomen door Lander Cluyse (Hearse Studio) en gemasterd door Brad Boatright (Audiosiege, Portland USA).

Liefhebbers van bands als Baroness, Ghost Brigade of zelfs Solstafir doen er goed aan om deze Nederlandse band te checken. Voor minimaal 4 euro kun je het album aanschaffen via de bandcamp-pagina van de band.

Death Poems is uitgebracht via ondermeer het Gentse label, Consouling Sounds (bekend van releases voor bands als Amenra/Oathbreaker/The Black Heart Rebellion/Terzij de Horde etc) en twee tapelabels Breathe Plastic records / Diorama records, waarbij de vinyl versie op 13 december 2015 is verschenen via 7 DIY platenlabels Wooaaargh / Dingleberry Records / Smithsfoodgroup DIY / Monomentum Collective / Solitary Wolf Records / Grains Of Sand Records / Vinylaceton.

[bol_product_links block_id=”bol_56878d1ec82b5_selected-products” products=”9200000052283193″ name=”Death poems” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

http://thefifthalliance.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/thefifthalliance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *