Soilwork – The Ride Majestic

Soilwork – The Ride Majestic
28 augustus 2015
Nuclear Blast Records

Na een tweetal wat mindere albums te hebben uitgebracht, ik heb het dan over Sworn To A Great Divide uit 2007 en The Panic Broadcast uit 2010, heeft Soilwork met hun album The Living Infinite uit 2013 weer de juiste koers kunnen vinden. De melodieuze deathmetalband is al jaren één van de vaandeldragers van het genre en een lichtend voorbeeld voor een hele horde aan soortgelijke bands. Maar zanger Björn Speed Strid leent zichzelf ook graag uit aan de concurrentie om een nummertje mee te zingen. Zo was hij dit jaar alleen al te horen op albums van Caelestia, Disarmonia Mundi, Dormin en T.A.N.K.. Sympathiek natuurlijk, maar weet zijn eigen band de goeie lijn vast te houden?

Het antwoord komt uiteraard van The Ride Majestic zelf en als het openingsnummer en tevens titeltrack wordt ingezet, moet het antwoord haast wel ja zijn. De zanglijnen zijn herkenbaar en liggen lekker in het gehoor. Het refrein is prima en er wordt weer lekker op gesoleerd. Dirk Verbeuren laat horen waarom hij een van de betere drummers in het genre is. Het zelfde laken en pak voor het volgende nummer Alight In The Aftermath. Een nummer dat uptempo aftrapt maar gaandeweg wat in tempo afzwakt om de melodie meer kracht bij te kunnen zetten. Halverwege lijkt het nummer bijna helemaal stil te vallen, maar gelukkig wordt er daarna toch weer naar een climax toe gewerkt. Interessant nummertje dus.
Met Death In General lijkt de band een totaal andere aanpak te hebben gehad en ligt het tempo, op een paar uitspattingen na stukken lager. Iets vergelijkbaars vinden we verderop bij Whirl Of Pain en het afsluitende Father And Son, Watching The World Go Down.
Over het algemeen houdt de band het tempo er goed in en wordt de melodieuze zang goed afgewisseld met de screamo’s van meneer Strid. Sowieso gebruikt hij op dit album zijn stem op meerdere verschillende manieren, maar laat je niet beetnemen. Op twee tracks zingen namelijk gastzangers mee. Pascal Poulsen op The Phantom en Nathan James Bigg (Sonic Syndicate) op Father And Son, Watching The World Go Down.
Persoonlijk puntje van kritiek vind ik het gebruik van het keyboard. Overdaad schaadt, maar dat kan ook met smaak te maken hebben.

Met The Ride Majestic blijft Soilwork binnen het genre nog steeds op een voetstuk staan en hebben ze de goeie lijn naar boven dus weer opgepakt. Het belooft dan ook veel goeds wanneer ze voor een exclusieve show op 10 december in de Tilburgse 013 samen met T.A.N.K. en Hatesphere komen optreden.

[bol_product_links block_id=”bol_55ec2c5c7be78_selected-products” products=”9200000046470772,9200000046470768,9200000046470770″ name=”Soilwork” sub_id=”Majestic” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Klik hier en shop alles van Soilwork bij Large

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *