Morphium – The Blackout

Morphium – The Blackout
12 mei 2016
Mass Productions

Om met de deur in huis te vallen: klik hier de volgende link http://goo.gl/wiXvjf en kijk wat er gebeurd…

Juist, ook jij kunt gratis het nieuwe album van de Spaanse band Morphium downloaden. Maar wat of wie is Morphium?

MorphiuM 2016 900x495

Dit uit Girona (Catalonië) afkomstige zestal maakt een mix van Gotic en death metal. Toegegeven, dat is wat kort door de bocht en je kunt er nog steeds alle kanten mee uit. De band leent in de tracks What Lies Behind Words en Victim Of Your Shame een groot deel van bands als HIM, Faith No More en Sentenced en mixt dat met stukken die herinneren aan bands als Moonspell, Rammstein, en Crematory. De stem van zanger Alex Bace lijkt in Made Of Scars soms zelfs wel akelig veel op Ville Hermanni Valo van HIM.
Point Of No Return kun je bijna wel letterlijk opvatten, want wat nog begint met een akoestisch introotje met een dreigend keyboard, ontaard al snel in een stampend nummer dat meer naar melodieuze metalcore neigt.
Het daarop volgende You’d Rather Be Blind doet ook een aantal belletjes rinkelen, want het herinnert bijvoorbeeld aan bands als Korn, Marilyn Manson. Ook is hier Faith No More van grote invloed geweest.
Away From Myself begint weer met een akoestisch gitaartje, hetgeen doet vermoeden dat dit niet lang zo zal blijven, en dat is dus ook zo. Alex heeft een grote hap lucht genomen en doet als een geketende weerwolf zijn best om de kaarsjes uit te blazen. Ik ben niet erg enthousiast over de stem die hij gebruikt in dit nummer, want het klinkt alsof hij een hap uit een bbq heeft genomen. Gelukkig biedt het nummer meer dan alleen de zang en zijn de cleane vocals halverwege wel prima. Ook op de laatste tracks laat de band horen meer op te hebben met melodieuze deathmetal, dan dat het de zoveelste kloon naar Fins voorbeeld is.

De toetseniste Lur Mei heeft een bescheiden maar belangrijke rol in het geheel, maar ook haar zang wordt op gepaste wijze in de mix toegepast. Daarnaast heeft de band op 3 nummers zangeres Stefania Aledo ingezet om de nummers nog meer body te geven. Overigens mankeert er op het productionele vlak niet zo gek veel aan The Blackout. Producer was de Italiaan Eugenio Fresco, de mix werd verzorgd door Marco Barusso en de mastering werd overgelaten aan Marco Dagustino.

De band toerde in het verleden al eens door Europa en Amerika en opende zelfs voor bands als Megadeth, Fear Factory en Overkill. Daarnaast werd er opgetreden met bijvoorbeeld Anthrax, Testament, Exodus en Suicidal Tendencies en gaat de band in juni toeren door China.

Kortom van Morphium gaan we nog wel meer horen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *