Endezzma – The Arcane Abyss

Endezzma – The Arcane Abyss
31 maart 2017
Pulverised Records

Onder de vleugels van Pulverised Records brengt de Noorse black metalformatie van Endezzma haar vierde release uit. De band komt van origine voort uit een ander project genaamd Dim Nagel (1993-2005), maar is in 2005 overgegaan naar de huidige vorm. The Arcane Abyss zal op 31 maart op de markt verschijnen en dit is de tweede langspeler die de band uitbrengt.

Het album wordt gestart met hoe toepasselijk ook: een Intro. Met percussie en een krijs trappen we af gevolgd door een duistere voordracht met HALO-achtig (de game) koorgezang op de achtergrond. Vervolgens gaan we vanuit dit intro direct over in het nummer Malferno. Er wordt op een heerlijke manier gestart met vlotte gitaarriffs, strakke drums en een geweldige schreeuw (beetje vergelijkbaar met Erik Danielsson van Watain). De drums schakelen goed tussen dubbel bass en blastbeats, dit geeft het nummer een lekker tempo.

Titelnummer The Arcane Abyss heeft ook meteen vanaf het begin wat Watain-achtigs, dit komt vooral door het strakke gitaarwerk en de vocalen. Het begint allemaal met een mysterieuze opbouw in een rustig tempo. Hierna volgen er pompende ritmes met ook hogere gitaarratels ertussendoor. Gates Of Mephisto combineert de inhoud van de vorige twee nummers. Het is een lekker nummer met opzwepend gitaarwerk, een heerlijke schreeuw en een donker gerommel van zowel drums als basgitaar.

Misschien, nee dit is gewoon mijn favoriete nummer op dit album. Sick Kulta Lucifer wordt gestart met drone-achtige tonen afkomstig van orgel. Ook nu is er weer een duidelijke vergelijking hoorbaar met een andere grote black metalband, in dit geval het Noorse Carpathian Forest. Het nummer is vergeleken bij de anderen erg rustig, het swingt de gehele speeltijd in een kalm tempo. Ik krijg er in ieder geval wel meteen flashbacks naar de bassist Vrangsinn (Carpathian Forest) van. Voor degenen die zich hier geen voorstelling van kunnen maken: Google is gewillig.

Het album is goed opgebouwd qua hardheid, naast al het gebeuk zijn er ook wat gematigdere nummers te vinden op The Arcane Abyss. Ik heb mij prima vermaakt en kan dit album dan ook aanraden aan de muziekliefhebbers die het werk van Watain of Carpathian Forest ook wel kunnen waarderen.

Endezzma:

Facebook: https://www.facebook.com/endezzma
Soundcloud: https://soundcloud.com/endezzma-official

Pulverised Records:

Facebook: https://www.facebook.com/pulverisedrecords/
Website: http://www.pulverised.net/
Webshop: http://pulverised.bigcartel.com/
bandcamp: https://pulverised.bandcamp.com
Youtube: https://www.youtube.com/user/pulverised
Twitter: https://twitter.com/PulverisedRecs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *