Diktatur – La Voie Du Sang

Diktatur – La Voie Du Sang
15 Augustus 2017
Melancholia Records

Het is al een tijdje stil vanuit mijn kant, maar ik ben nog altijd aanwezig bij Metal Warehouse. Recentelijk vond ik een nieuwe promo van de Franse black metalmachine Diktatur in mijn mailbox. Het album La Voie Du Sang is alweer in 2010 opgenomen, maar halverwege augustus wordt het album opnieuw uitgebracht. Dit keer brengt Melancholia Records het album op de markt. La Voie Du Sang is geremasterd en zijn er twee bonusnummers toegevoegd.

Het album trapt stevig af met het nummer Foudroyé. Meteen zit het tempo er lekker in met moordende blastbeats en snelle gitaren. Het black metalgevoel zit er goed in en dat wordt ook mede gecreëerd door de ijskoude vocalen. Wat het nummer goed doet is de schakeling tussen verschillende tempo’s, dit lijkt abrupt te gebeuren maar klinkt wel als vloeiende schakelingen. Ook het tweede nummer L’Hymne à La Guerre is mokerhard. De start is redelijk rustig maar dit gaat al snel over in mid-tempo en vervolgens heerlijke black. Net als het eerste nummer op dit album, schakelt ook L’Hymne à La Guerre soepel tussen bruut beuken en wat rustigere ritmes die goed geplaatst zijn om even wat adem te halen.

We skippen een aantal goed klinkende nummers en komen aan bij nummer negen, dit is de titeltrack en ook tevens het langste nummer op dit album. De start van La Voie Du Sang is rustig en klinkt naar mate het intro vordert opbouwend naar een hoogtepunt. Dat moment is na ongeveer vier minuten bereikt. Dit is waar het nummer losbarst: snoeiharde blastbeats en lage gitaarriffs met hogere solo’s er tussendoor. Het stuk dat volgt is ook zeker oorgasme waardig. Het nummer neemt flink gas terug en toont een wat meer gevoelige kant. Dit wordt natuurlijk gauw van je trommelvliezen afgetrapt om mokerhard naar het einde door te stampen.

Zoals al eerder in dit artikel is aangegeven: het album is geremasterd in vergelijking met de uitgave van 2010. Ook zijn er voor deze versie twee bonustracks toegevoegd getiteld: L’Etendard Glorieux en Les Oubliés.

Ik gaf na een eerdere review voor Diktatur (L’agonie d’Un Monde, red.) aan dat deze band een aanrader is. Na het horen van dit album weet ik het zeker! Als je van bands als Marduk, 1349 of Behemoth houdt, zit je met de reissue van La Voie Du Sang wel goed.

Diktatur:
Website: http://www.diktatur.fr/
Bandcamp: https://diktatur.bandcamp.com/releases
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCcpzmcUx6E0TKVnJ1I82nqw

Melancholia Records:
Website: http://www.melancholia-records.com/
Facebook: https://www.facebook.com/melancholiarecords/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *