Solution .45 – Nightmares in the waking state – Part 1 (november 2015)

Solution .45 – Nightmares in the waking state – Part 1
20 november 2015
AFM records

Door het succes van het debuutalbum For Aeons Past, zou je bijna vergeten dat er nog nooit een tweede album is uitgebracht. Dit heeft natuurlijk met een van de twee oprichters te maken, Christian Älvestam (de ander was Jani Stefanovic). We kennen Christian van diverse bands zoals Miseration, Quest of Aidance, Svavelvinter, Torchbearer, Unmoored, ex-Incapacity, ex-Solar Dawn, ex-The Few Against Many, ex-Jarawynja, Atoma, ex-Scar Symmetry, ex-Syconaut, ex-Angel Blake, ex-Carnalized. Hij staat er om bekend dat hij eenvoudig van melodieuze cleane vocals overschakelt naar grunts en terug. Toen hij bij Scar Symmetry vertrok, moest de band dan ook niet op zoek naar één, maar naar twee zangers.
Op de één of andere manier is hij niet bij iedereen even geliefd, maar wellicht speelt jaloezie hier ook een rol in. De man heeft namelijk een nogal herkenbaar stemgeluid.

Het is alweer vijf jaar geleden dat Solution .45 het album For Aeons Past uitbracht en de belangrijkste redenen daarvoor zijn nogal persoonlijk. Sterfgevallen en geboortes waren de belangrijkste oorzaken voor de vertraging. De band is echter steeds blijven schrijven en schaven aan nieuwe nummers. Dit heeft er voor gezorgd dar er een behoorlijke hoeveelheid songs klaar waren, die onmogelijk op één album konden komen. In overleg met AFM records is vervolgens besloten om het nieuwe album als een tweeluik uit te brengen. Deel 1 gaat op 20 november uitgebracht worden, voor deel 2 is nog geen datum vrijgegeven.

Muzikaal gaat Nightmares In The Waking State – Part 1 verder waar For Aeons Past was gebleven. Mikael Stanne (Dark Tranquillity) was op het vorige album verantwoordelijk voor de teksten en zong ook mee, maar is niet betrokken geweest bij dit nieuwe album. Het overduidelijke stemgeluid en de melodieuze gitaarpartijen zijn ook nu weer van de partij. Er worden iets meer samples en keyboards gebruikt waardoor het album iets moderner klinkt. Tegelijkertijd staan de gitaren wat zwaarder en dat geeft een wat agressievere, donkerdere, maar groovende sound. De fans van het eerste album krijgen dus naast het herkenbare ook iets extra’s.

[bol_product_links block_id=”bol_5630ed429fa77_selected-products” products=”1000004008243044,9200000051063120″ name=”Solution .45″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *