Sledgehammer Nosejob – Stop! Hammertime! (January 2017)

Sledgehammer Nosejob – Stop! Hammertime!
16 january 2017
Defying danger records

In Hoogeveen is Sledgehammer Nosejob voor velen al geen onbekende meer, mede dankzij het optreden op Koningsdag afgelopen jaar. Na een aantal jaren af en toe wat nummers online te hebben geplaatst is er nu eindelijk het langverwachte debuutalbum. Een aantal songs die we al kenden zijn opnieuw afgemixt en niet al het oude werk is op het album terecht gekomen. Opvallende afwezigen zijn bijvoorbeeld de covers van ZZ Top en Carnivore. Daar staan dan echter wel weer een paar onbekende pareltjes tegenover.

Voor wie de band nog niet kent, Sledgehammer Nosejob is het geesteskind van de Massive Assault-leden Fredde Kaddeth en Carl Assault, live aangevuld met Marco Prij en Casper Le Gras. Muzikaal is er moeilijk een sticker op te plakken, want de heren doen lekker waar ze zelf zin in hebben. En dat maakt dat de band ook live een graag geziene gast is. Het spelplezier staat voorop en dat verhoogt meteen de entertainmentwaarde.

Natuurlijk is er wel een rode draad te ontdekken, het geheel is uiteraard met deathmetal doorspekt. Maar verder heeft elk nummer zijn eigen karakter en varieert de basis van hardcore, crustpunk tot ouderwetse rock’n’roll. Die rock’n’roll komt bijvoorbeeld terug in de opener Sledgehammer Bitch, de AC/DC tribute Psycho Rocker en Chainsaw Hank. Maar de band bedient zichzelf ook van diverse stijlen binnen de deathmetal, zo zijn Crashing , Pathological Liar en afsluiter 1347 Black Death heerlijke Old School Death Metal tracks, terwijl Blind Or Damned en Crematorium een meer thrashy death sound hebben gekregen. De crust/hardcore zit in veel nummers verweven, maar vind je met name terug in Barcoded Ordered Sold Packed And Shipped, waarop Alwin Zuur van Asphyx de bass hanteert.

De productie, mix en mastering werd uiteraard gedaan door Fredde Kaddeth zelf in zijn eigen befaamde Dirty Bird Studio.

Op 4 februari gaat het gezelschap dit album presenteren aan het publiek in Het Podium te Hoogeveen, waar de zaal opgewarmd zal worden door Manic Adrift en Entrapment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *