In Malice’s Wake – Light Upon The Wicked (december 2015)

In Malice’s Wake – Light Upon The Wicked
30 november 2015
Punishment 18 records

Op 29 juli bracht Punishment 18 records het album The Thrashening opnieuw uit van de Australische band In Malice’s Wake. Metal Warehouse was toen reeds enthousiast over dit thrashalbum, ondanks dat het een rerelease was van het album uit 2011. Het bleek een introducerend opwarmertje te zijn voor het nieuwe album dat onlangs op de mensheid werd losgelaten: Light Upon The Wicked.

In Malice’s Wake komt uit Melbourne, dat aan de Port Phillip Bay ligt. Wellicht is het dus helemaal niet zo raar dat ze Bay Area Thrash spelen, al wordt hiermee normaal de San Francisco baai mee bedoeld. Aan de andere kant van deze baai ligt Oakland, waar de grootste inspirator van de Aussies vandaan komt: Testament. Tevens klinkt heel duidelijk het vuile en gemene van Exodus in de muziek door. De band bestaat uit zanger/gitarist Shaun Farrugia (klinkt zelfs als Chuck Billy), Mark Farrugia op drums, Leigh Bartley op lead-gitaar en Karl Watterson op bas.

De heren Watterson en Bartley zijn pas in 2014 tot de band toegetreden, maar drukken inmiddels een belangrijk stempel op de songs en de sound. Dat moet ook wel, want de band speelt alle nummers lekker uptempo, zonder dat het verveelt. Dat heeft met name te maken met het uitstekende afwisselende drumwerk en de prima melodieuze, maar toch agressieve riffs. Leigh Bartley bracht zelfs twee nummers van het album in (Annihilation Frost en Indoctrinator), maar deze vallen mooi op hun plek op het album. De juiste mensen op de juiste plek dus.
De band is weliswaar zwaar geïnspireerd door Testament en Exodus, maar ook een band als Onslaught behoort tot de invloeden, zoals bijvoorbeeld in de tracks Bear The Cross en From Beyond is te bespeuren. De sfeer op het album is duisterder dan op The Thrashening, hetgeen het belangrijkste verschil is tussen het nieuwe werk en zijn voorganger. Het artwork van Nick Keller past dan ook goed bij deze plaat. Hij maakte ook het artwork voor Everblack van The Black Dahlia Murder.

Voorlopig heeft de band de financiële middelen nog niet om door Europa te kunnen gaan touren, maar met de release van dit geweldige album Light Upon The Wicked, zou daar wel eens verandering in kunnen komen.

[bol_product_links block_id=”bol_565eddffd3877_selected-products” products=”9200000050869525,9200000049091683″ name=”in malice” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.