For I Am King – Daemons (juli/augustus 2016)

For I Am King – Daemons

17 juni 2016

Redfield records

 

Het uit Gouda afkomstige For I Am King kon wel eens Neerlands best bewaarde geheim blijken te zijn, want wat een geweldig album legt deze band ons voor! De band debuteerde in 2014 met de EP Revengeance, die al op flink wat positieve kritieken kon rekenen.

For I Am King_2016_1_small

De band vat hun eigen muziek zelf kort samen met het statement: It’s simple: just metal! Maar dat is een iets te gemakkelijke conclusie, het vertelt je niet hoe je tot die conclusie bent gekomen. Het moge duidelijk zijn dat je alleen tot zo’n conclusie kunt komen als je allerlei stijlen op een hoopje bij elkaar hebt geveegd. En dat klopt ook wel. De band gebruikt als basis de melodieuze deathmetal zoals we dat kennen van Arch Enemy, At The Gates en In Flames en voegt daar allerlei elementen aan toe uit andere genres. De zang van Alma Alizadeh doet soms zelfs behoorlijk denken aan Angela Gossow (ex-Arch Enemy).

 

Daemons staat gevuld met 10 heerlijke up-tempo furieuze metal, waarin ruimte is gelaten voor solo’s met toegevoegde waarde en het bas en drumwerk zorgen voor de juiste onderlaag. De zang topt alles af met de juiste agressie. Melodie en agressie zijn de sleutelwoorden die hun balans hebben gevonden op Daemons.

 

De band heeft in hun korte bestaan op al behoorlijk wat Europese podia gestaan. For I Am King stond zelfs al eens op Wacken, maar dat zal vast niet de laatste keer geweest zijn.

 

Ik kan me zo voorstellen dat er genoeg labels zijn die inmiddels als kwijlende honden voor de deur zullen liggen om deze band onder contract te nemen.

COVER_For I Am King_Daemons

Tracklist:

  1. Black Death
  2. Breathe the Fire
  3. Lost in Divinity
  4. The Crone
  5. Tantalus
  6. Interlude
  7. Hades
  8. Des-troy
  9. Faust
  10. We Must Obey

 

Bestel of beluister Daemons hier:

Merchshop.de http://bit.ly/DaemonsPhysical

Vinyl&Merch http://foriamking.bigcartel.com/

iTunes http://geni.us/DaemonsiTunes

Amazon http://geni.us/DaemonsAmazon

YouTube http://bit.ly/DaemonsYouTube

Spotify http://bit.ly/DaemonsSpotify

Deezer http://bit.ly/Daemons-Deezer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *