Disquiet – The Condemnation (januari 2016)

Disquiet – The Condemnation
29 januari 2015
Soulseller records

De Nederlandse band Disquiet begon ooit in 2000, brachten toen twee demo’s uit en stopten er weer mee. In 2008 werd de band weer nieuw leven ingeblazen en brachten ze in 2011 het album Scars Of Undying Grief uit. Dat album werd alom geprezen en leverde ze zelfs een gig op het Wacken Open Air festival op, Ze verzorgden het voorprogramma voor Annihilator en Arch Enemy en waren een van de weinige bands, zo niet de enige tot dusver, die optraden in Suriname.

Na de release van Scars Of Undying Grief werd de basgitaar overgenomen door Koen Romeijn, maar hij heeft na de opnames van The Condemnation plaats gemaakt voor Frank van Boven. Koen richt zich nu volledig op zijn andere bands Apophys en Heidevolk, maar is nog wel te horen op het nieuwe album.

Disquiet maakt metal dat zich het best laat omschrijven als Bay-Area Thrash gecombineerd met Zweedse melodieuze metal, waarbij de nadruk op de melodieuze thrash ligt. Hier en daar bevat het verder nog wat ingrediënten uit de metalcore.

Opener Ascending zwelt met een marcherende drum in een metalcore-riff, maar al snel komt daar de melodieuze gitaarpartij overheen en herkennen we het thrash/death geluid van de band. Verderop het album worden wel vaker dit soort spaarzame invloeden uit de metalcore toegepast. Het zorgt voor wat afwisseling en dat de band wat minder makkelijk te vangen is in een bepaald genre. De zang van Sean Maia is ook afwisselend en zou je een mix tussen Paradise Lost’s Nick Holmes (de melodieuze stukken) en Testament’s Chuck Billy (de agressievere stukken) kunnen noemen.

Her en der worden er wat samples toegepast (Born To Dissent en The Great Divide bijvoorbeeld) die uit films afkomstig lijken te zijn. Ik ben geen filmliefhebber, dus ik zou je niet kunnen vertellen of en uit welke films ze afkomstig zijn.
Tekstueel handelt het album over het toenemende egoïsme en egocentrische gedrag van de mensheid.

De gitaren staan opvallend wat verder naar voren in de mix, waardoor het geheel een agressievere sound mee heeft gekregen. Voor de productie, mix en mastering was Tommie Bonajo (Tomster Project Studio) verantwoordelijk. Het artwork werd verzorgd door Autumn-bassist Kevin Storm (www.stormstudio.nl).

Op vrijdag 8 januari zal de band te zien zijn in Hoogeveen. Samen met Shade Of Hatred en Spartan zullen zij Het Podium onveilig gaan maken. Entree bedraagt € 8 aan de deur, of € 6 in de voorverkoop. De deur gaat open om 20.30uur en de eerste band zal om 21.00uur aftrappen. Dit concert wordt georganiseerd door Black Sheep Bookings en Albumfest.

De officiële CD-releaseparty vindt op 29 januari plaats in dB’s te Utrecht waar die avond ook Dead Mans Walk en Variscythe zullen aantreden.

[bol_product_links block_id=”bol_56af9c2245c4b_selected-products” products=”9200000052609179″ name=”disquiet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *